Sorry seems to be the hardest word...

Året efter debuten 2017 med romen ”Finna sig” kom Agnes Lidbeck, född 1981, med ”Förlåten”, med betoningen på andra stavelsen…

 

På bokens omslag läser jag, att detta är ”en roman om förlust, syskonskap och våra begränsade möjligheter att förstå varandra”.

 

Boken handlar om systrarna Ellen och Maria och arvet efter deras pappa. Sommarstugan i Stockholms skärgård ska tas om hand och/eller säljas.

 

Pappans första stroke följdes av flera, så det fanns tid för barnen att ”vänja sig. Övergången från liv till icke-liv är lättare att glömma när den blivit en del av vardagen…”, för att citera boken.

 

Han hade en son i ett tidigare förhållande och ”spåren av honom” finns också kvar i huset. Systrarnas mamma och pappa är skilda, men den förstnämnda är fortfarande i livet. Kontakten med mamman är dock väldigt begränsad, så pappans död är en angelägenhet mest för döttrarna.

 

Många barndomsminnen finns i sommarstället, som Ellen, drivande och säljintresserad, och Maria, ensamstående mamma utan säljsuget, nu ska försöka enas om fortsättningen för.  

 

Boken var faktiskt intressantare än vad jag förväntade, eftersom den är så väl berättad. Med små, små steg får jag stifta bekantskap med bakgrund och barndom och händelser i och kring sommarstället. Fokus på alla bokens personer skiftar hela tiden och den ena pusselbiten efter den andra faller på plats. Man får grepp om personligheterna och nu ska ett arv hanteras… Jag gillade boken!

 

Dagens rubrik är ju en Elton John-låttitel, så… Här framför han ”Sorry seems to be the hardest word” tillsammans med stor symfoniorkester i Royal Opera House (December 2002). Maffigt och vackert!

 

 

Go’ freda’!!!

 

Haj å Goodbaj!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0