Mina nöjesbekanta...

Christer Borg, nöjesjournalist på Kvällsposten, minns sina år i branschen i boken ”Mina nöjesbekanta – Från A till Ö” (2019). Han hann avsluta boken, men fick aldrig se den i färdigtryckt skick, då han avled i oktober 2018, så detta blev en sorts testamente från honom.

 

Det blev långt över 50 år med nöjesskrivande för Borg med tidiga år i Skånska Dagbladet, som följdes av Kvällsposten (inkl iDag, detta dunderfiasko i tidningssammanslagningarnas namn). Borg räknas tillsammans med Björn Fremer (KvP) och Tony Kaplan (Arbetet) till tungviktarna i branschen.

 

Det är en intressant uppställning av Borgs möten genom åren med underhållare från Ahlroth, Nils till Öfwerman, Rune! Spannet är stort från cirkus till ”Bordellmammas visor” och anekdoterna är flera under resans gång, dock utan större avslöjanden.

 

Mötena med ABBA, både som solister och gruppmedlemmar, resulterade i en av de tidiga böckerna om gruppen. Hans engagemang i Kvällspostens Edvard-pris gav en statyett till Björn och Benny i samband med ”Kristina från Duvemåla” på Malmö Opera.

 

Ja, det är en intressant bok, men Borgs ganska försiktiga och snällt lågmälda skrivande gör, att det blir många ”det var roligt att träffa”, men få färdigberättade stories om vad som egentligen hände. Det gör att boken blir lite andefattig, trots alla de kända namnen.

 

”Först ut” i Borgs bok är Nils Ahlroth, så varför inte satsa på ”Danskdödaren” (1972) ur ”N P Möller  -  fastighetsskötare”  -  säsong 1.

 

 

Go’ lörda’!!!

 

Haj å Goodbaj!


Kommentarer
Postat av: Kaj

Jag har också plöjt igenom boken. Underhållande läsning, men som i flera av Christer Borgs biografier återberättas samma sak flera gånger, det blir lite tjatigt. Bra för övrigt.

Svar: Kan bara instämma.
Johnny Sv

2020-06-12 @ 00:51:09
URL: http://https://nojesvirveln.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0