Till Italiens sköna land...

”Italiensk dagbok” är Kristina Kappelins bok från 2015. Hon bor sedan länge i Italien och har tidigare varit korrespondent för SvT och journalist hos bl a Sydsvenska Dagbladet.

 

Kappelin berättar i boken om olika möten, som t ex med påve Franciskus. Men hon skriver

också om privata bekymmer, som t ex att folkbokföringen för henne blev felaktig och behövde rättas för att elräkningen skulle komma fram och kunna betalas. Spannet i berättelserna är stort, men det gör boken intressantare. Det vardagliga blandas med det högtravande.

 

Hon trivs i Italien och bor, vid bokens skrivande, i Rom. I hennes plan ligger att bli pensionär där. Hon citerar en då nästan nittioårig Anders Österling, som sa: ”… jag vill ha sol och värme och då ung, så sent som möjligt.”

 

Mat är religion i Italien, skriver hon. Det är en av landets religioner utöver katolicismen och fotbollen.

 

Många av oss minns nog hennes intervjuer med italienska fotbollsspelare/-ledare och gillar hennes sätt att gå in i det hela, men själv säger hon sig inte vara sportintresserad… Men på något vis tar hon sig fram och ställer sina frågor, tror inte ens Zlatan kom undan.

 

När jag med välbehag läser den här boken hör jag samtidigt Kappelins röst. Det tycker jag om. Läsvärt!

 

”Längtan till Italien” skrev Birger Sjöberg en gång i tiden och just nu får det väl stanna därvid. Under tiden kan du ju kolla in Giana Nannini i hennes och Fabio Pianigianis låt om ”karrar”, dvs ”I maschi”. Det blev en stor hit 1987, elva år efter debutplattan. Så här lät den live i ”Festivalbar 88”:

 

 

Go’ tisda’!!!

 

Haj å Goodbaj!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0