Bussiga kamrater...

En bussolycka är huvudingrediensen i Håkan Nessers bok ”Den sorgsne busschauffören från Alster” (2020).

 

Albin Runge är en tidigare akademiker som sadlar om och blir busschaufför. Runge sitter vid ratten vid en olycka där mer än tio av hans tonåriga passagerare dör. Han skadas inte och befinns vara oskyldig till kraschen, men påverkas givetvis ändå  -  det var ju hans resenärer. Och så dyker det upp brev undertecknade Nemesis med förtäckta hot…

 

På polisstationen i Kymlinge arbetar bl a utredarna Gunnar Barbarotti och Eva Backman med att klura ut vem som står bakom hoten och breven. I ett annat ärende hamnar Backman i en situation där hon avlossar varningsskott, men de blir värre än tänkt.

 

Ja, det är väl den synnerligen enkla beskrivningen av denna Nessers sjunde boken med Barbarotti. Detta är min första lästa Nesser-bok och jag noterar hans väl beskrivna miljöer. Det är detaljrikt och en hel del dialog, vilket gör boken väldigt lättläst. Underhållande.

 

Min vinnare i årets Melodifestivalen är utan tvekan ”Behöver inte dig idag” med Clara Klingenström. Så här lät det i finalen den 13 mars 2021:

 

 

Go’ freda’!!!

 

Haj å Goodbaj!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0