Med vägvinnande noter...

Co-drivern m m Tina Thörners bok har den passande titeln ”Livet i hundraåttio” och kom ut 2021. Som co-writer har hon haft Anders Nilsson.

Detta är verkligen en berättelse om ett liv i högsta hastighet. Hon föddes i Säffle 1966.

Fadern jobbade på släktgården i Norra Averstad, ungefär mitt på Värmlandsnäs, den stora udden i Vänern.

 

Redan som 10-åring låg intresset på fordon. Gårdens traktor provkördes, liksom farmors Amazon, men där fick hon ta hjälp av lillebror Niclas och kusin Sören. Det gick ju inte att nå både pedaler och ratt, så det krävdes samarbete…

 

Samarbetena har varit många. Lars-Erik Thorp var från trakten och några år äldre. Han var duktig bilmekare och hade börjat med rally. Thörner fastnade, både för sporten och Thorp. Just före Thörners flygskoleår i USA blev det förlovning, men det sprack senare.

 

Året i USA, då hon bodde hos ett yngre par med stor gård med djur, blev stundtals jobbigt. Metoo hade inte nått till flygskolan, där hon var ensam tjej, så tryggheten i boendet kom att betyda mycket. Det ledde till, att hon började lära sig mer om beteende/coaching, något som hon skulle dra nytta av senare i livet.

 

Tillbaka i Sverige tog bilsporten över. Hennes noggrannhet och engagemang gjorde henne till en skärpt organisatör och kartläsare. Hon var inte rädd för att säga ifrån och blev snart en fena på att skapa bra team i rallylaget. Alla, från förare till mekare, skulle samarbeta för lagets bästa, även om det var en tjej som kom med idéerna…

 

I TV-programmet ”Jag ska gå på opera” med Rickard Söderberg blev hon helt lyrisk med insikten, att rally och opera hade stora likheter. Det gäller att följa noterna och samarbeta för att nå framgång!

 

Thörners innehållsrika liv, numera, liksom nästan-namnen Tina Turner, boende i Schweiz, låter sig inte beskrivas av mig på några få rader. Kan bara konstatera, att det hänt väldigt mycket om och kring henne. Allt har inte varit framgångsrikt, långt ifrån, men hon har haft förmågan att ta sig vidare. Det var riktigt givande att läsa om det. Kan rekommenderas!

 

Thörners farmors Volvo Amazon fick ju utstå en del, som beskrivs i boken. Svenne Rubins tog ett annat initiativ angående denna bil, som började säljas 1956. År 1993 kom bandet med singeln ”En gammal Amazon”, skriven av Svenne Rubin.

Inbäddningskod

 

År 2011 ställde Tina Thörner med danspartnern Tobias Karlsson upp i TV4’s ”Let’s dance”. De slutade trea och så här såg det ut med ”Mamma Mia” i buggformat. Full fart!

 

 

Go’ freda’ & Helg!!!

 

Haj å Goodbaj!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0