Med energi och stor envishet...

Efter ett aktivt letande lyckades jag få tag på boken om nr 13 i Trelleborgs FF! Rune Engstrøm skrev om ”Snickaren från Löberöd – Fredrik Jensen” (2020).

 

Varför skriva en bok om en ”avdankad” fotbollsspelare född 1985 och som inte ens spelat i landslaget? Jo, som för de flesta människor, så finns det saker att berätta!

 

Fredrik föddes (1985) med grav läppspalt. Missbildningen rättades till med flera operationer, men gav ändå mobbare möjlighet att ge sig på honom. Detta kom att prägla skolgången hårt.

 

Första året på Naturbruksgymnasiet i Osby blev inte bättre. Föräldrarnas stöd fortsatte givetvis, men de kunde inte vara med Fredrik hela tiden. Pappa Ole hade spelat fotboll i Malmö FF, så det var ingen direkt överraskning när sonen började i Löberöds IF. Han kom att få kompisar och mobbningen avtog, men så kom en allvarlig knäskada i vägen.

 

Med stor envishet, som senare kom att bli lite av kännemärket i fotbollskarriären, lyckades Fredrik ta sig tillbaka till spel i Löberöd. Mats Lilienberg såg talangen och värvade honom till Höörs IS. År 2007 drog Tom Prahl honom till Trelleborgs FF  -  f ö samma år som en mig närstående lockades till TFF…

 

Flytten till och kamratskapet i Trelleborg blev succé. Målgörare och en kämpe, som alltid gav allt, gjorde honom till en ikon i laget. Ge aldrig upp! Kämpa tills domaren blåser av matchen!

 

Så träffade han Christina och lämnade sin lägenhet, som av en händelse, togs över av min närstående… Paret Jensen gifte sig dock inte förrän 2018.

 

I Superettans säsongsavslut 2012 ligger TFF trea från slutet. De har hemmamatch med mig i publiken. Värsta konkurrenten möter serietvåan på bortaplan. Men allt går fel för TFF, som förlorar och åker ner i Div 1. Tystnaden är tung i omklädningsrummet. Fredrik väljer så att avsluta karriären. Vår son går till Lunds BK i Div 1.

 

Fredrik flyttade därefter tillbaka till Löberödstrakten för att engagera sig i familjeföretaget i byggbranschen.

 

Boken är med sina upprepningar inte den mest välskrivna jag läst, men den är skriven med stor värme. Den tecknar bilden av hur en envis grabb med fotbollens hjälp lyckas ta sig ur en elak mobbning. Läsvärd!  

 

Här följer ett ytterst kort sammandrag av ”sista” matchen. Vångavallen den 3 nov 2012:

 

I april 2012 var Ängelholm på besök på Vångavallen. Efter TFF:s 1-0-mål dyker ett flertal kändisar upp på skärmen, bl a nr 13!

 

Ovanpå dessa bilder från den gröna mattan föreslår jag ett besök i studion. Uno Svenningsson och Per Gessle har ju gjort musik ihop! Den senare står dessutom med en alldeles stilig 12-strängad gitarr… ”Bara få höra din röst” har de skrivit tillsammans:

 

 

Go’ freda’!!!

 

Haj å Goodbaj!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0