Brottarkärlek...

Bröderna Martin och Jimmy Lidberg har båda en framgångsrik brottarkarriär bakom sig. Tillsammans med Theodor Lundgren kom de 2020 med boken om sig, ”Brottarbröder”.

 

Martin är nio år äldre än Jimmy, så deras idrottande blev bara under en kort tid som konkurrenter. Det blev mer av stödjande under karriären, och, inte minst, i det ”vanliga” livet.

 

Mamma var en stabil punkt i det ”vanliga” livet, medan pappan var en spelare/gambler av rang. Ibland fanns det pengar i huset, t o m väldigt mycket, men ofta fick de köpta sakerna lämnas tillbaka. Hästarna travade inte alltid som ”planerat” och de svarta spelhålorna avslöjades och då blev det pengabrist. Pappan hade dock en enastående förmåga att charma och prata sig till nya lån och, som sagt, vinsterna höjde ibland familjens standard…

 

Efter hand växte skulderna, som långivarna sålde till personer som var ”händiga” på indrivning… Med den oredan i familjen är det enastående att Martin och Jimmy kunde nå sina rejäla framgångar med medaljer i OS, VM, EM och SM! Stundtals fick fram för allt Martin ägna sig åt att försvara och reda ut pappans affärer. Det fanns ett ganska ”högt pris” på pappan.

 

Brödernas karriär i brottningen finns givetvis med i boken. Domarskandaler, som ju inte är helt ovanliga inom brottningen, liksom lyckan i att hitta bra tränare, berättar både Martin och Jimmy om. Att kunna koncentrera sig på idrotten, trots all oredan hemma, imponerar, men samtidigt sliter den inifrån.

 

Snabbläst och skapligt intressant berättelse om en familj i farten med snabb takt, både uppåt och nedåt.

 

Nej, jag kör inte ”Flottarkärlek” nu, utan väljer 2 Brottarhits i 1! Carl Perkins skrev ”Blue suede shoes” 1955 och tillsammans med Howard Griffin gjordes ”Boppin’ the blues” 1956. Här hör/ser vi James Burton, Van Morrison och Ronnie Wood med band i en spelning från London i juni 2023 där de slår ihop låtarna, fast i andra ordningen  -  ”2 for the price of 1”!

 

 

Go’ tisda’!!!

 

Haj å Goodbaj!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0