Det brinner på Österlen...

Tredje, men fristående delen fick jag tips om och på biblioteket fanns den: ”Cold Case: Skärseld”. Författad av i Lund födda Tina Frennstedt och utgiven 2021.

 

Första intrycket av boken var: Oj, så många namn redan i begynnelsen! Hur ska jag klara av att hålla reda på alla? Men det löste sig, faktiskt. De föll på plats efter hand, inte minst i kombination med, att bokens geografiska område är Österlen och Söderslätt.

 

Det brinner på Österlen, inte sällan strax före gryningen… Polisen rycker ut. Polis Westford uttalar sig. Kriminalinspektör Tess, chef för Skånes Cold Case-grupp, ser efter ett tag kopplingar till ett flera år gammalt ärende. Det var ett ärende, som hon själv, då ny polis, blev engagerad i på ett lite annorlunda vis.

 

För att ge lite extra nerv åt berättelsen, så slumpar det sig, att Tess blir förälskad! I en nyskild kvinna med barn och exmake så långt bort som i Stockholm!

 

Detta är en spännande bok! Tess dras in i händelserna, inte bara som utredare… Hon tar utredningshjälp från Köpenhamn, men märker snart ett stort intresse från tysk polis och de tvekar inte i sina försök att få veta mer…

 

Vem eller vilka är det som tuttar på på Österlen? Vem/vilka tar livet av den ene efter den andre? Vad betyder siffrorna på brandplatserna?

 

Som sagt, boken är spännande! Jag uppfattar den som välskriven och med insikt i ämnet. Frennstedt har tidigare jobbat som kriminalreporter. Väl värd att läsa!

 

Malmöpågen Östen Warnerbring sjöng 1991 in Ystad-boende Michael Saxells låt ”Om himlen och Österlen”. En musikants härliga röst tar väl hand om de Österlenska tonerna. Tyvärr hittade jag inte några rörliga bilder, men rösten hos Östen räcker länge, eller hur?

 

 

Go’ freda’!!!

 

Haj å Goodbaj!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0