Osynlig vid fyrtio...

Eva Swedenmark noterade, att hon och hennes jämnåriga väninnor med stigande ålder, blev mer och mer osynliga i sina liv, både på jobbet och hemma. Varför inte skriva en bok med titeln ”Vid fyrtio blev jag osynlig”? Men år 2016 kom hon med ”Om ni inte börjar leva gör jag slut”.

 

Bokens fyra plus-damer har hängt ihop länge, men träffarna har efter hand blivit mer och mer förutsägbara. Allt går i de ”gamla spåren”. Var och en håller sig på sin kant, utan att egentligen avslöja något om sina inre tankar och drömmar.

 

En av damerna, Garbo, tröttnar på detta och vid en träff med kamraterna, så säger hon rakt ut, att ”om ni inte börjar leva gör jag slut”! Hon vill att till nästa möte, ska var och en ha med sig en lista med vad deras framtid ska innehålla. Garbo menar, att det är hög tid att lämna lite av ”baktiden” och se framåt. Livet är inte slut! Än!

 

En av de fyra damerna är ganska nyskild, en annan har blivit sol-och-vårad och en tredje har blivit ”undanskuffad” på jobbet och alla bär de på sina hemligheter. Garbo vill lägga ner gruppen, om de inte öppnar upp och ”börjar leva”. Blir det någon ”önskelista”? Blir det något möte?

 

Jo, de träffas. Och avslöjar en del inre tankar och, fram för allt, önskningar! Plötsligt blir gruppen mer aktiv och ”på G”. De ser sidor hos varandra de aldrig sett tidigare. De ser och visar problem/bekymmer. De ser och ger varandra idéer om hur man kan bearbeta och lösa knutarna.

 

Visst är detta en fantasifull bok med flera udda episoder. Och visst får jag tankarna på ”Hundraåringen” och ”Kaffe med rån”-serien  -  fantasin drar iväg även här. Mycket lättläst med en del kuligheter, men jag avstår dock ”uppföljarna”.

 

År 1974 blev ”Dark Lady” listetta världen över. Det var tredje solohiten för Cherilyn Sarkisian. Cher står det på skivomslaget och hon är verkligen inte osynlig!

 

När vi nu är inne på att ofinnas, så går mina tankar till pigtrådsmusikens mer professionella utövare, som t ex Shadows. ”Moonlight shadow” kan väl vara passande här. Låten, skriven av Mike Oldfield, blev hans stora hit 1983, men som gjord för att även Shadows skulle ta upp den på sin spellista.

 

 

Go’ freda’!!!

 

Haj å Goodbaj!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0